Focuri care se aprind sigure, locuri încărcate de energii înfiorătoare sau creaţii ale naturii care sfidează logica. Toate acestea pot fi găsite pe teritoriul românesc şi pot deveni un adevărat magnet pentru turişti. Chiar dacă românii obişnuiesc să creadă că în România nu sunt prea multe locuri de vizitat atunci când vine vorba de minuni naturale încărcate de mister, este bine să ştiţi, totuşi, că pe teritoriul ţării noastre există o mulţime de obiective ce rivalizează cu marile destinaţii turistice ale lumii.
Râpa Diavolului, locul unde ard comorile – Aflată în Poiana Trestiei, un sat izolat din Prahova, Râpa Diavolului le-a dat fiori reci chiar şi amatorilor de senzaţii tari care şi-au făcut curaj să doarmă o noapte pe marginea prăpastiei. Potrivit legendei, zona şi-a căpătat renumele de loc mistic datorită preoţilor daci care obişnuiau să ţină aici ritualuri sacre, pentru a invoca spiritele naturii.
Sătenii povestesc şi despre existenţa unei comori ascunse în Râpa Diavolului de către haiducii care au sălăşuit odată prin zonă. Aceştia spun că, din când în când, deasupra Râpei Diavolului se pot vedea flăcări jucând şi că aurul haiducilor este păzit de duhuri rele. Potrivit legendei, instrucţiunile despre locul unde a fost îngropată comoara le pot primi doar cei care dorm o noapte pe buza prăpastiei.
Balta Vrăjitoarelor – Legendele Bălţii Vrăjitoarelor au depăşit de mult timp graniţele satului Boldeşti, căci despre fenomenele inexplicabile care au avut loc aici au curs râuri de cerneală. Ba chiar s-au făcut filmări speciale şi sesiuni foto îndelungate pentru a surprinde lucrurile terifiante despre care se povesteşte. Situată în mijlocul Pădurii Boldu-Creţeasca, lângă Bucureşti, balta despre care se crede că nu are fund, şi-a căpătat renumele în urma ritualurilor care sunt ţinute acolo de Sânziene şi Sfântul Andrei, când se crede că se deschid porţile spre lumea morţilor. Se spune şi că în trecut vrăjitoarele îşi dădeau întâlnire pe malul bălţii pentru că doar vrăjile şi blestemele făcute aici aveau efecte sigure.
Peştera Tăuşoare, „teleportorul“ din Rodna – Peştera de la Izvorul Tăuşoarelor a fost descoperită întâmplător la mijlocul secolului trecut, de către un învăţător din zonă. Explorarea sistematică a dus la descoperirea unei galerii pline de formaţiuni de gips şi a unor bile de dimensiuni considerabile, încrustate în pereţi şi podea, despre care nu se ştie exact cum s-au format.
Peştera este cunoscută nu doar pentru „Sala bilelor“, ci şi pentru „Sala Sunetelor“, locul unde se aud zgomote ciudate, despre care pasionaţii de paranormal au spus că ar fi de fapt vocile unor copii şi femei. Pe seama acestui loc circulă tot felul de poveşti, cea mai cunoscută fiind a unui bărbat din Timişoara care şi-a petrecut noaptea în peştera din Munţii Rodnei, dar s-ar fi trezit câteva ore mai târziu în Bucegi.
Focurile vii – Flăcările care ies din pământ reprezintă un fenomen natural pe cât de înspăimântător, pe atât de spectaculos. Specialiştii explică faptul că apariţia focurilor vii lângă satul Terca, din Buzău, este strâns legată de emanaţiile de gaze naturale din subsol, care, în urma frecării, se aprind. Un fenomen asemănător se produce şi la Andreiaşu, în Vrancea.
Pădurea Hoia-Baciu – Imaginaţia căutătorilor de mistere este stârnită deseori de pădurea Hoia-Baciu din apropierea Clujului. Pădurea este denumită „Triunghiul Bermudelor“ de România, pe seama acestui loc circulând o poveste potrivit căreia aici a dispărut un cioban cu tot cu oile sale. Copacii strâmbi din această pădure, precum şi vocile ciudate care se fac auzite din când în când din mijlocul pădurii au făcut ca acest loc să fie considerat unul sinistru. De altfel, Pădurea Hoia-Baciu din Cluj-Napoca a fost inclusă într-un top 10 al celor mai înfiorătoare locuri din Europa, de cotidianul britanic „The Guardian“.