Ziua Internationala a Pastelor este sarbatorita in fiecare an pe data de 25 octombrie. Aceasta data a fost stabilita in anul 1995, cand a avut loc primul congres.
Aceasta este o zi pentru iubitorii de carbohidrati pentru a se bucura și de a sărbători dragostea lor pentru paste. Este un aliment foarte versatil, deoarece vine în multe forme și mărimi și pot fi servite la cald sau la rece, ca un fel de mâncare, fel de mâncare principal, salată sau desert. Trimiterile la paste pot fi găsite încă din anul 1154 în Sicilia. Pastele sunt un aliment universal si sunt servite la nivel mondial.
Exista peste 600 de forme de paste la nivel mondial, iar numele sunt descriptive de formele lor. Spaghetti, Vermicelli, Rotini,, Fusili, Tortellini, Linguini,Conchiglie, Fettucine , Penne , Capellini si multe altele, sunt micile comori pentru orice masă.
Pastele făinoase (pasta, în italiană), sunt un produs alimentar obținut prin uscarea aluatului nedospit de făină cu apă, la care se poate adăuga de asemenea și sare sau ouă. Pastele colorate pot conține și zarzavaturi sau legume precum pastele verzui conțin spanac sau pastele roșiatice, roșii. Cuvântul ”pasta” provine din italianul ”paste”, care înseamnă o combinaţie de făină şi apă.
Cu toţii iubim pastele, de la mic la mare. Sunt cel mai popular fel de mâncare de pe glob (alături de pizza). In concluzie, nu pot decât să vă urez “Buon appetito”!