Cu toţii am auzit despre pisici că au o puterea vindecătoare, însă puţini dintre noi chiar cred în aceste abilităţi ascunse pe care le au felinele. Cu toate acestea, a fost dovedit ştiinţific că o pisică este mai mult decât un animăluţ drăguţ și pufos, ea poate oferi terapie. În 1964 au fost făcute primele referiri la acest tip de terapie, de psihiatrul american Boris Levinson, în urma experimentelor efectuate asupra copiilor cu deficiențe de comunicare.
Folosite ca medicamente vii, animalele produc o relaxare mult mai rapidă și fară efecte secundare, ceea ce nu se întâmplă în cazul medicamentelor. Cine are pisică știe că aceasta este extrem de curată, cochetă, grațioasă, comodă, egoistă, mare iubitoare de libertate. Pisica încă mai reprezintă o enigmă a lumii animale deoarece nu se știe nici până azi cum de reușește să simta apropierea unui cutremur ori a unor mari variații ale presiunii atmosferice.
Pisicile simt când un om este bolnav și pot fi considerate factori ai determinării prezenței energiei negative în organism. Nu trebuie să te miri dacă o pisica vine și se aseaza pe tine într-un anumit puct și începe să toarcă! Ea va ști cât trebuie să stea și va pleca singură. Prin torsul ei te va relaxa și iți va îmbunătăţi funcţiile psihologice, sociale, emoţionale sau cognitive. Daca te doare ceva, de ce se cuibăreşte oare fix pe acel loc și toarce? Şi de ce suferinţa ţi se alină? Bioenergeticienii au răspunsul: pisica are capacităţi extrasenzoriale extrem de dezvoltate. Ea vede aura omului şi, la nevoie, o tratează.
Torsul din punct de vedere strict fizic, este vorba despre vibrații sonore de frecvență joasă, de la 25 la 40 de herti. Acestea sunt frecvențele folosite de kinetoterapeuți, ortopezi sau cei din medicina sportului pentru a repara oase rupte sau mușchi lezați. Compozitorii de muzică de film folosesc aceste frecvente pentru a genera emoții. „Torsul folosește același circuit din creier, prin hipocamp și amigdală, o structură direct legată de declanșarea fricii “, spune Jean-Yves Gauchet (veterinar parizian), „Ascultarea acestui zgomot jos produce serotonina, hormonul fericirii”. În 1982, Aaron Katcher, un psihiatru american, a demonstrat în fața camerelor de luat vederi că mângâierea pisicii poate diminua stresul și anxietatea, deci și riscul de infarct.
Dennis Ownby, responsabil de Secția de alergologie și imunologie de la Spitalul Universității din Georgia, SUA, a concluzionat, la sfârșitul unui studiu de șapte ani, că, în contact cu pisicile, ne expunem unor molecule cunoscute pentru rolul lor de protejare a sistemului imunitar. O curiozitate este aceea că o pisică își alege stăpânii pe aceia care sunt demni de ea. Opinia unei pisici în legătură cu tine contează. Sau mai exact, genul de vibrațîi pe care le simte în legătură cu tine sunt un factor pe care îl ia în considerare.
Nu sunt rare întâmplările când o pisică se infiltrează în casa cuiva și ajungi să o adopți aproape involuntar. Se agață de tine, îți cere mâncărică și mângâieri. Pisicile caută oameni spirituali. În luna mai a acestui an,soția mea a găsit în gradină un pui de pisica bolnav. Fiind persoană iubitoare de animale, nu a putut rămâne indiferentă și l-a luat în casă. Amândoi l-am îngrijit respectând întocmai indicațiile medicului și am reușit să îl facem bine, l-am vaccinat și acum este un “adolescent” de 7 luni frumos.
Nu ne propusesem să ne luăm animal încă și am tot căutat să îl dăm spre adopție, însă până în momentul ăsta nu am găsit familia potrivită pentru el, sau mai bine zis Mitzu (așa i-am pus numele) nu a rezonat cu energiile altcuiva. Să înțeleg că nu întâmplător a ales tocmai gradina noastră? Încă căutam o familie iubitoare pentru el și asta nu pentru că nu ne dorim animal sau nu îl iubim, ci fiindcă suntem foarte mult plecați de acasă și nu avem cum să îi alocăm timpul pe care îl merită cu adevărat.
Iubesc foarte mult pisicile.
Ma bucur, inseamna ca esti un om bun!