Știați că CIOCOLATA este cel mai răspândit și cel mai consumat aliment din categoria dulciurilor din lume? Milioane de oameni in fiecare zi savurează zeci și poate chiar sute de sortimente de ciocolată. Ținând cont de istoria și de care se bucură aceasta delicatesă culinară, vreau să va spun câteva lucruri interesante despre aceasta:
Simplul miros al ciocolatei ridică nivelul de radiații Theta din creier, ceea ce crează o stare de relaxare;
Americanii mănâncă aproape 50% din toată ciocolata de pe Glob, în timp ce europenii consumă aproximativ 40% din total;
Cea mai mare bucată de ciocolată din lume a cântărit 5.792 de kilograme; Ciocolata amăruie consumată zilnic reduce cu 33% riscul apariției unei bolie de inimă;Naziștii voiau să îl asasineze pe Winston Churchill cu ajutorul unui baton de ciocolată exploziv; Denumirea științifică a arborelui de cacao este Theobroma, care se traduce în „mâncarea zeilor”;
Ciocolata a fost descoperită de mayași și pentru 90% din istoria ei a fost consumată în stare lichidă;
Există și un al patrulea tip de ciocolată pe lângă cea cu lapte, cea neagră și cea albă. Acest sortiment poartă numele de ciocolată blondă; Ciocolata conține cafeină. Cele mai multe batoane au în jur de 10 grame de cafeină;
În timpul unui studiu realizat de către englezi, în anul 2004, s-a descoperit faptul că aproape 70% din oameni și-ar spune unele dintre parolele folosite la telefon sau la PC pentru un baton de ciocolată; Ciocolata susține sănătatea sistemului nervos
Ea conține vitamina C și flavonoide, antioxidanți ale căror componente principale sunt polifenoli cum ar fi catechine, epicatechine și procyanidine care mențin sănătatea sistemului nervos, protejându-l, de asemenea, de deteriorarea radicalilor liberi. Ele cresc, de asemenea, nivelurile serotoninei din creier, ceea ce crește eficiența creierului, menținându-l activ și alert; Ciocolata are efect energizant! Acizii grași, cum ar fi acidul stearic și acidul palmitic (atât saturați), cât și acidul oleic (nesaturat) ajută la creșterea nivelului de energie, fără riscul de a acumula colesterol, în ceea ce privește cacaoa pură;
Ciocolata solidă a fost inventată în Marea Britanie. Magazinul britanic Fry and Sons a inventat ceea ce ei au numit „ciocolată comestibilă” în 1847, prin combinarea untului de cacao cu zahăr și lichior de ciocolată. Astfel ciocolata dulce putea fi consumată și în formă solidă. Tot în Marea Britanie a fost produsă și prima tabletă de ciocolată, de către compania Cadbury, în 1842;
Ciocolata cu lapte a fost creată în Elveția
Nu degeaba elvețienii sunt cunoscuți și în zilele noastre pentru sortimentele lor de ciocolată. Elvețianul Daniel Peter a creat ciocolata cu lapte în 1875 – după opt ani petrecuți pentru a-și perfecționa rețeta. Laptele condensat a devenit ingredientul cheie;
Cacaoa este cultivată în prezent în special în Africa. În ciuda rădăcinilor amazoniene, cea mai mare parte a boabelor de cacao – aproape 70% din producția mondială – provin din Africa. Coasta de Fildeș este cel mai mare producător unic, furnizând aproximativ 30% din cacao.
Deși arborii de cacao trăiesc până la 200 de ani, perioada în care pot fi recoltate boabele lor însumează numai aproximativ 25 de ani. Acest aliment faimos în lume place tuturor. Cu toate acestea, există destule persoane care încă nu știu că ciocolata nu este doar o tentație dulce, ci poate fi chiar benefică pentru sănătate, atunci când faci alegerile corecte. Tu ce tip de ciocolată preferi?