Triunghiul Bermudelor – Oceanul Atlantic!
Triunghiul Bermudelor, de asemenea, cunoscut sub numele de Triunghiul Diavolului este un loc infam, care include aproximativ 805 mii de kilometri pătraţi din Oceanul Atlantic. Regiunea este cunoscută pentru epavele sale misterioase, teorii de conspiraţii, marinari şi piloţi dispăruţi fără urmă.Potrivit flotei militare SUA, triunghiul nu există şi numele nu este recunoscut ca o denumire geografică.
Plaja Roşie – Pnajin, China!
Această plajă este acoperită cu o specie de alge maritime numite sueda, care toamna se transformă într-o nunaţă vibrantă de roşu. Sueda este una din puţinele ierburi care pot trăi într-un sol puternic alcalin. Ciclul de creştere a plantei începe în luna aprilie, când ea este colorată în roşu deschis, în timp ce culoarea speciei mature este de un roşu închis. Delta râului Panjin Shuangtaizi este o zonă naturală protejată la nivel de stat ce conservează unul din cele mai complete ecosisteme şi cea mai mare zonă mlăştinoasă din lume.
Liniile Nazca – Peru!
Liniile Nazca sunt o serie de geoglife antice situate în deşertul Nazca în sudul Peru. Ele au fost desemnate ca Patrimoniu Mondial UNESCO în 1994. Oamenii de ştiinţă cred că liniile Nazca au fost create de cultura Nazca între anii 500 î.Hr. şi 500 d.Hr. Sutele de figuri individuale variază după complexitate de la linii simple la forme stilizate de animale aşa ca, colibri, păianjeni, maimuţe, peşti, rechini şi şopârle.
Desenele sunt linii puţin adânci făcute în sol prin îndepărtarea pietrelor roşcate şi dezvelirea solului albicios-cenuşiu. Figurile de animale şi formele geometrice masive trasate în acest sol sunt destul de misterioase şi au trezit mai multe teorii conspirologice. Ele sunt vizibile doar din aer şi fiecare formă a fost trasată într-o singură linie continuie.
Colinele de Ciocolată – Insula Bohol, Filipine!
Dealurile de ciocolată este o formaţiune geologică în provincia Bohol din Fililpine. Aici sunt cel puţin 1 260 de coline extinse pe o suprafaţă de mai mult de 50 kilometri pătraţi. Dealurile de ciocolată sunt movile cu sedimente de corali şi un rezultat al eroziunii apelor pluviale. Au căpătat denumirea de ‘ciocolată’ în sezonul uscat, atunci când frunzişul de pe coline îşi schimbă culoarea de la un verde luxuriant la una brună de ciocolată. Atracţia principală din Bohol, aceste dealuri unice sub formă de movile sunt împrăştiate cu sutele de-a lungul oraşelor Carmen, Batuan şi Sagbayan.
Lacul Hillier – Australia de Vest!
Lacul Hiller este un lac salin la marginea insulei Middle, cea mai mare dintre insulele şi insuliţele care formează arhipelagul Recherche în regiunea Goldfields-Esperance, în largul coastei de sud a Australiei de Vest. Este deosebit de remarcabil pentru culoarea sa roz. Lacul îşi păstrează culoarea profundă roz pe tot parcursul anului, datorită conţinutului ridicat de sare, prezenţei unei specii iubitoare de sare cunoscută ca Dunaliella salina şi bacteriilor roşii cunoscute sub numele de halobaceria.
Parcul de Stat Goblin Valley – Utah, SUA!
Caracteristica eminentă o reprezintă miile de hoodoo-ri ( coloanele de stâncă din roci calcaroase dolomitice) şi stânci Hoodoo, numite de locali “goblins”, care sunt coloane de stânci în formă de ciupercă, unele cu o înălţime de câţiva metri. Această formă distinctă a acestor stânci vine de la un strat de roci mai rezistent la eroziune aflat deasupra unui strat de gresie moale. Acest peisaj ciudat de gresie moale, este de numai aproximativ 1.6 kilometri în lăţime şi 3 kilometri lungime. Formaţiunile bizare sunt un traseu popular printre călători în Utah.
Insula Socotra – Yemen!
Socotra este o insulă şi un mic arhipelag de patru insule în Oceanul Indian. Insula este foarte izolată şi o treime din flora sa nu se găseşte nicăieri altundeva pe planetă. A fost descrisă ca fiind “locul cu un aspect cel mai extraterestru de pe Pământ”. Insula măsoară 132 km în lungime şi 49.7 km în lăţime. Socotra are o biodiversitate incredibilă, plante şi copaci care nu se găsesc nicăieri în altă parte în lume, inclusiv aceşti copaci specifici.
Pădurea Hoia Baciu – România
Pădurea este cunoscută sub denumirea de ‘Triunghiul Bermudelor’ din România. Pădurea Hoia este situată la vest de municipiul Cluj-Napoca şi este probabil cel mai misterios loc din România. Locul atrage mulţi doritori de a vedea fantome şi alte fenomene paranormale. Mai multe persoane au dispărut în ea şi mulţi chiar au văzut OZN-uri.
Poarta Iadului – Turkmenistan!
Poarta Iadului din Darvaza este un crater de gaz în Turkmenistan. În 1971, în apropierea satului Darvaza, geologii sovietici au descoperit o acumulare subterană de gază. Ca rezultat a excavării geologii au dat peste o cavitate subterană care sa prăbuşit şi a format o gaură plină cu gaz. Geologilor nu le-a rămas decât să o aprindă pentru a feri populaţia locală şi animalele de efectele nocive ale gazului. Focul arată așa şi arde, deja de 40 de ani.
Badab-e Surt – Iran!
Acese terase din nordul Iranului s-au format pe parcursul a mii de ani. Travertinul, un tip de calcar format din calciul din apă şi are o culoare roşiatică neobişnuită, ce face acest loc o adevărată privelişte care face să fie văzută.